Vinařský Kodex
  • Víno musí být vyrobené z odrůd Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Chardonnay a jejich cuvée.
  • Hrozny musí pocházet pouze z registrovaných vinic v okolí obce Blatnice pod Svatým Antonínkem.
  • Vinař musí být členem “Cechu blatnických vinařů”, svou provozovnu musí mít v okolí Blatnice.
    • Cukernatost hroznů při sběru musí být minimálně 20° normalizovaného moštoměru. Je zakázáno doslazování řepným cukrem, zahuštěným moštem, nebo používání jiných metod na umělé zvyšování cukernatosti.
    • Hrozny musí být sbírány ručně.
    • Školení vína nesmí probíhat v sudech barrique, není povoleno přidávání taninů a chipsů.
      • Ke stabilizaci vína jsou zakázány všechny stabilizační přípravky s výjimkou oxidu siřičitého.
      • Jablečno – mléčná fermentace je povolena.
      • Vína musí být označena jednotným logem VOC Blatnice s páskem a kódem rozhodnutí.
        • Víno se může prodávat pouze ve skleněných lahvích o maximálním objemu 0,75 litru. Ty musí být uzavřeny kvalitním korkem, nebo šroubovým uzávěrem.
        • Vína musí výrazně vykazovat typické senzorické vlastnosti pro oblast Blatnice pod Svatým Antonínkem.